”Matchmaking” – Rekryteringsevent i Luleå den 10.6.2015

Nordic Export Partners arrangerade tillsammans med Business Arena och Uleåborgs stad, ett Matchmaking event i Luleå den 10 juni 2015. Syftet med evenemanget var att föra samman arbetssökande samt arbetsgivare i en avslappnad och lugn miljö. De arbetssökande byggexperterna från Uleåborgsområdet träffade svenska byggföretag främst från Norrbotten och Västerbotten.

På plats fanns några dussin byggexperter, och knappt tio potentiella arbetsgivare inom byggsektorn.

Evenemanget inleddes med korta företagspresentationer samt deras lediga tjänster, varefter de arbetssökande fick presentera sig för arbetsgivarna. Tyngdpunkten på eventet var att uppnå en dialog mellan företag och arbetssökande. Arbetsgivarna hade en möjlighet att diskutera direkt med de arbetssökande i en avslappnad atmosfär.

Denna unika “matchmaking” mellan de nordiska länderna har fått mycket positiv feedback, och den träffade spiken på huvudet då det för stunden finns en stor brist på kunniga byggexperter i Norrbotten och Västerbotten. Eventet möjliggjorde en användning av outnyttjade resurser, då det för tillfället finns ett överskott av byggpersonal i Uleåborgsregionen! Samarbetet underlättas också av en ny flyglinje mellan Uleåborg och Luleå. Att eventet var behövligt illustreras också av att de företag som inte kunde ta sig till platsen, har efteråt frågat om när och var kommer nästa event att anordnas.

Dela artikeln på linkedin

Rekommenderade artiklar